Η «βασίλισσα» δυσκολεύτηκε απέναντι στους Σαουδάραβες, μένοντας στο 1-1 * Χαμένο πέναλτι από τον Βαλβέρδε στις καθυστερήσεις
Γκέλαρε η Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το βράδυ της Τετάρτης (18/6) καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αλ Χιλάλ για τον 8ο όμιλο.
Οι «γκαλάκτικος», που αγωνίστηκαν χωρίς τον ασθενή Εμπαπέ, τα βρήκαν «μπαστούνια» απέναντι στους σκληροτράχηλους Σαουδάραβες και έδειξαν ότι έχουν δρόμο μπροστά τους, με τον Τσάμπι Αλόνσο να έχει να κάνει πολλή δουλειά.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο α' ημίχρονο, με την Αλ Χιλάλ να φτάνει πρώτη κοντά στο γκολ στο 10' όταν ο Μάρκος Λεονάρντο σούταρε άουτ από κοντά. Στο 33' η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 1-0, με τον Γκονθάλο Γκαρθία να σκοράρει στην αντεπίθεση. Ωστόσο, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έφερε το ματς στα... ίσια στο 41' με πέναλτι του Ρούμπεν Νέβες ενώ στο 45+2' είχε μια πολύ καλή στιγμή και για δεύτερο γκολ με τον Σ. Αλ Νταουσαρί.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μεγάλη διπλή φάση. Συγκεκριμένα, στο 46' η προβολή του Αρντά Γκιουλέρ σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπόνο με φανταστική επέμβαση είπε «όχι» στην κεφαλιά του Γκονθάλο Γκαρθία. Στο 90+2' η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κέρδισε πέναλτι ωστόσο ο Βαλβέρδε νικήθηκε από τον Μπόνο από την άσπρη βούλα χάνοντας την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.
Στο άλλο ματς του 2ου γκρουπ θα παίξουν Πατσούκα και Σάλτσμπουργκ.